April 2014.

Er zijn 3 nieuwe opraap wagens besteld, namelijk de Strauttmann Type Giga Vitesse CFS 4001. Ze zijn iets langer dan de oude wagens omdat we graag dubbele aandrijfmotoren voor de bodem kettingen wilden hebben. Ze hebben CFS invoer wat zorgt voor een gelijkmatige invoer het product in de wagen en langs de messen. Ze hebben 45 messen die er voor zorgen dat het product een theoretische lengte van 35 mm krijgt. Ze hebben brede Michelin banden om de bodem zoveel mogelijk te sparen.

16 april 2014. De eerste 2 van 3 nieuwe opraapwagens zijn opgehaald uit Beilen.


17 april 2014. De eerste snee gras inkuilen met de 2 nieuwe opraapwagens en een hakselaar. We waren net op tijd voor de regen aan klaar.


Gras inkuilen 17-4-2014

 23-04-2014:De eerste maïs zaaien, met een 6 rijen zaaimachine met korrelmest rijen bemesting en een 8 rijen zaaimachine met vloeibare rijen bemesting.


mais zaaien

Afscheid van Agrifirm.

We waren jarenlang een depot voor Agrifirm (daarvoor van AU) en we hadden in de zomers de graan inname.

Agrifirm heeft een nieuw beleid waarin geen depots meer thuis horen, de boeren kunnen de goederen bestellen waarna het zo snel mogelijk wordt thuis bezorgt. Agrifirm heeft in aantal jaren geleidelijk de depots gesloten en wij waren 1 van de laatste depots. Maar vanaf 2015 wil Agrifirm niet meer onze depot gebruiken.

Johan Schuitema gaat onze depot gebruiken om u te voorzien van kunstmest, bestrijdingsmiddelen, landbouw plastic en nog vele andere producten.

URL: http://www.johanschuitema.nl/onsbedrijf.shtmlMulder Granen Musselkanaal gaat onze depot gebruiken voor graanhandel.

URL: http://muldergranen.nl/cmcc/